365 dagen verder. Nu al? Of nu pas?

Geschreven door Martha Wildeboer

Eigenaar van Studio Organized

5 augustus 2021

Zo snel kan het gaan

Het is vandaag 19 augustus en dat betekent dat het exact een jaar geleden is dat ik met het welbekende paarse mapje de KVK uitliep. Ik was officieel ondernemer en eigenaar geworden van Studio Organized. Of ik precies wist wat deze reis zou inhouden? Nee, ik denk het niet, maar ik heb er wel ontzettend van genoten. En zo ben ik ineens 365 dagen verder.. Nou ja, niet ineens natuurlijk. In het afgelopen jaar is zo ontzettend veel gebeurd dat ik bijna niet kan geloven dat ik (nog maar) een jaar verder ben.

Hoe heeft dat in maar 365 dagen gepast?

Ik ben nu precies 1 jaar ondernemer en bij die gedachte krijg ik een hele grote glimlach op mijn gezicht en voel ik me trots. Nee, ik voel me MEGA trots! 

Ondernemen is een rollercoaster

Ondernemen is een rollercoaster. Iedere dag is anders, of je het nu wilt of niet. De ups en de downs; alles ligt in jouw handen en dat maakt ondernemen zo ontzettend leuk. Maar soms ook zo ontzettend zwaar, want alles wat je wilt zul je zelf moeten doen. Natuurlijk kun je hulp vragen aan anderen, maar dat alles begint bij jezelf. Jij zal altijd de eerste stappen moeten zetten want niemand anders doet het voor je.

En laat ik daar nou goed in zijn, stappen zetten.

De lifesaver voor chaotische ondernemers

In het afgelopen jaar ben ik erachter gekomen dat ik de lifesaver ben voor chaotische ondernemers. Ik startte mijn bedrijf als Virtual Assistant, maar kwam er al snel achter dat dit niet helemaal bij mij past. Ik wilde chaotische ondernemers niet ondersteunen, ik wilde hun fundament veranderen en beter maken. Ik word mega enthousiast van overzicht creëren voor iemand, zeker als diegene het zelf niet ziet. Ik wil het liefst alleen maar bezig zijn met het laten zien aan ondernemers dat je geen tijdgebrek hoeft te hebben, en ik geniet ervan om mensen weer de baas te laten zijn over hun eigen agenda. Ik heb mijn roeping gevonden.

Stappen die ik heb genomen:

In het afgelopen jaar heb ik ook veel dingen gedaan die ik eerder niet voor mogelijk hield. Iets met uit je comfortzone stappen en er vol voor gaan. Ach, wat kan ik zeggen, het ondernemen made me do it 😉

  • Ik ben aan de slag gegaan met een Businesscoach om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling in mijn bedrijf goed verliep. Zij heeft mij geholpen met de juiste stappen te zetten en het vertrouwen gegeven om het gewoon te doen.
  • Ik ben Masterclasses gaan geven om iedere ondernemer te kunnen laten zien dat structuur je leven serieus makkelijker maakt.
  • Ik heb een fantastisch Grip op de Zaak traject ontwikkeld dat ervoor zorgt dat jij als ondernemer weer een fijne basis hebt om op te ondernemen. Je leert minder achter de feiten aan te lopen en meer bezig zijn met die toekomstplannen
  • Ik heb een prachtig kantoor op een van de mooiste plekjes van Amersfoort weten te bemachtigen. Het zit midden in de stad aan de gracht met een bijzonder uitzicht en dat maakt iedere dag een feestje om te werken.
  • Last but not least: ik heb Het Structuur Handboek geschreven. Een doe-het-zelf voor iedere chaotische ondernemer die wel wat concrete tips en stappen kan gebruiken. Soort van structuur voor dummies zeg maar alleen dan met een stuk minder pagina’s. Jij kunt deze bemachtigen! Klik HIER voor meer info.

Ik heb iets voor je, speciaal voor jou.

Na al die stappen weet ik dus dat ik mijn roeping heb gevonden. Na al die ervaringen weet ik hoe jij als ondernemers weer overzicht en structuur kunt ervaren in jouw leven. Het is niet voor niks dat ik de lifesaver voor (chaotische) ondernemers ben.

Daarom heb ik iets voor je. Van mij voor jou.

Ik gun ook jou een fijne planning, een structuur die echt voor je werkt en meer tijd voor je familie en vrienden. Dat jij weer de baas wordt over jouw agenda. Hoe je dat doet? Dat deel ik graag met je want ik heb tenslotte wat te vieren ;).

Ik heb voor jou hét doe-het-zelf- handboek die ervoor gaat zorgen dat jij relaxter gaat ondernemen dan ooit tevoren.

Ook interessant

Ik stop ermee. Say whaaaat?

Ik stop ermee. Say whaaaat?

Zelfde bedrijf, andere invulling Ik stop ermee. Maar niet met ondernemen of mijn bedrijf, alleen wel met de manier zoals het ingericht was. Ik ga het namelijk anders doen. Ik ga me echt focussen op het helpen van ondernemers aan meer overzicht in...

Lees meer