In 5 stappen een opgeruimde mailbox

Geschreven door Martha Wildeboer

Eigenaar van Studio Organized

8 december 2020

Een rustige omgeving

Je wilt graag een opgeruimde omgeving om je heen omdat je daar nu eenmaal veel lekkerder in werkt. Dat weet je. Als je jouw kantoor (eigenlijk dus nu je woonkamer) helemaal hebt opgeruimd, voel je niet alleen rust maar besef je ook weer dat die een stuk mooier is als die er zo bij staat. Genoeg reden dus om te beginnen met opruimen.

Wat als ik je vertel dat dit niet alleen zo is met je kantoor of woonkamer, maar ook met je mailbox?

Mailbox is de kern van je bedrijf

Klantencommunicatie, facturen die betaald moeten worden, uitnodigingen voor afspraken en eindeloos veel nieuwsbrieven. Je mailbox is een druk kanaal voor alles waar jouw bedrijf mee te maken heeft. Het is de kern van je bedrijf. Waarschijnlijk ben je ooit enthousiast aan de slag gegaan met je inbox. Je hebt mappen aangemaakt en bent oprecht begonnen met die labels aan mails te hangen. Je wilde er echt voor zorgen dat die niet zou ontploffen!

Hoeveel ongelezen mails heb je in je mailbox?

En als je jouw inbox nu opent, wat zie je dan? Zeg eens eerlijk.. wat is het getal onder het woordje ‘inbox’? Geloof mij, als het meer is dan je zou wensen dan wil je de onderstaande stappen volgen. Waarom? Je inbox is vaak de kern van je bedrijf. Echt wel de moeite waard om te organiseren en structureren.

Zo ruim je jouw mailbox effectief op:

Stap 1: creëer mappen

Kijk welke mappen je al hebt en welke je hier nog mist. Het kan ook handig zijn om een hoofdmap te maken met daaronder submappen. Voorbeeld: Intern (hoofdmap) bestellingen (submap)

Stap 2: archiveer

Archiveer alles wat ouder is dan een half jaar geleden. Dit heb je niet meer direct nodig. Mocht het toch voorkomen dat je een mail zoekt? Gebruik de zoekfunctie in je inbox om de mail te vinden.

Stap 3: elimineer het onnodige

Unsubscribe alle nieuwsbrieven die je niet leest of opent. Dit scheelt een hoop rommel in je inbox

Stap 4: je inbox is heilig

Zorg ervoor dat alleen de mails die jij nog moet behandelen in je inbox staan. Alle andere kunnen weg! Hierdoor heb je direct overzicht in je inbox. En met weg bedoel ik: gooi ze in de juist map met een label wat jij prettig vindt.

Stap 5: herhalen, herhalen, herhalen.

Blijf stappen 1,2,3,4 herhalen. Iedere dag.

Hulp nodig bij het opruimen?

Heb je te weinig tijd of gewoon geen zin om dit zelf te doen. Laat mij je dan helpen. Plan nu een kennismakinggesprek.

Ook interessant

365 dagen verder. Nu al? Of nu pas?

365 dagen verder. Nu al? Of nu pas?

Zo snel kan het gaan Het is vandaag 19 augustus en dat betekent dat het exact een jaar geleden is dat ik met het welbekende paarse mapje de KVK uitliep. Ik was officieel ondernemer en eigenaar geworden van Studio Organized. Of ik precies wist wat...

Lees meer
Ik stop ermee. Say whaaaat?

Ik stop ermee. Say whaaaat?

Zelfde bedrijf, andere invulling Ik stop ermee. Maar niet met ondernemen of mijn bedrijf, alleen wel met de manier zoals het ingericht was. Ik ga het namelijk anders doen. Ik ga me echt focussen op het helpen van ondernemers aan meer overzicht in...

Lees meer